Vă aşteptăm cu inima deschisă!


“…Şi te uiţi, şi vezi, şi vezi

anul tânăr prin livezi.

Celor pomi şi-acestor mume

le surâzi, le dărui nume.

Vrei să pipăi snopii, sapa,

Te uimeşte graiul, apa… “ Lucian Blaga

Acest blog trebuia să-şi convingă cititorii că Mereniul este „cel mai cel sat din Basarabia “, că nu are egal în lume. Nu ştiu în ce măsură a reuşit; poate trebuia să vă povestesc despre casele şi grădinile oamenilor, despre nunţi şi alte petreceri, despre vin şi bunătăţi, iar eu am răscolit trecutul. Poate dacă spuneam că localitatea mea natală e o gură de rai, un tărâm de poveste, această pagină părea mai atractivă…Însă, nu are nici un rost să vă mint frumos, ştim cu toţii că satele noastre suspină epuizate  la margini de drumuri uitate. Ne aşteaptă, ne cheamă, plâng în urma noastră… Prin intermediul acestui concurs ceaţa uitării a mai fost ştearsă de pe frunţile lor stoarse, am învăţat împreună că orice adăpost, orice familie îşi are rostul în societatea noastră.

Satul meu se mai încăpăţânează să reziste, încearcă să ţină pasul unei lumi grăbite. Ne confruntăm cu aceeaşi emigrare în masă care a lovit întreaga Moldovă, şi de la noi se îndreaptă spre Italia microbuse pline de muncitori, dar nu asta e problema…Nu e nimic rău în faptul  că acum se călătoreşte mai mult, că ni s-au dezlegat ochii. Există alte ţări şi culturi, poţi să pleci pentru o perioadă, important e să vrei şi să te poţi întoarce! Consider că Mereniul îşi va recupera copiii de prin toate colţurile lumii, în acest ţinut răzăşesc există continuitate.

Aici se îmbină armonios confortul vieţii moderne cu intimitatea unei localităţi mai retrase, natura cu tehnologia, distracţia cu liniştea. Prin inima satului nu curge bătrânul Nistru, nu avem nemărginiri de Codri, cetăţi sau castele, dar o plimbare pe câmpurile noastre e ca o briză de aer proaspăt. Liniştea lanurilor aurite, prospeţimea florilor de câmp, simplitatea drumurilor de ţară  sunt perfecte pentru cei în căutare de sine, de meditaţie şi echilibru. Cu o carte în mână te poţi refugia printre stejari şi pini, pe malul unui iaz poţi asculta cântecul apei, satul te va feri oricând de zgomotul civilizaţiei. Dimpotrivă, dacă ai nevoie de confort, în Mereni vei găsi magazine de tot felul, saloane de frumuseţe, vulcanizări, terase de vară, conexiune internet, televiziune satelitară şi unicul  serviciu de taxi la sat din ţară. De asemenea, localitatea noastră poate găzdui în cele câteva localuri frumos amenajate nunţi şi alte petreceri. Cu toate asta, oamenii curaţi la suflet rămân adevărata noastră comoară, mândria satului.

Dacă sunteţi prin Chişinău şi aveţi câteva ore libere, ne ezitaţi să urcaţi în unul dintre autobusele noastre, vă vom aştepta cu inima deschisă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s