După ultimele veşti…


Ades se întâmplă să numărăm clipe, să le gonim de plictiseală , ne dorim să se sfârşească. Aşteptăm să se încheie un curs plictisitor, să finisăm o zi de muncă, să trecem peste săptămânile de boală. Atâtea şi atâtea secunde trec indiferente pe lângă noi; nu le fructificăm, nu le dăm mare importanţă…S-au rătăcit prin imensitatea timpului fără a genera amintiri, le-am dat uitării. Însă uneori, câteva secunde schimbă destine. Orele noastre de somn sunt nelinişti pentru alţii, un zâmbet aici devine undeva o lacrimă, cerul nostru senin e o furtună în alt colţ de lume. Suntem 7 miliarde de oameni pe acest Pământ, fiecare trăieşte o altă dimensiune a existenţei. În timp ce noi numărăm clipele până la eliberarea de vreo activitate neplăcută, cineva se zbate între viaţă şi moarte. În timp ce noi ne facem planuri, undeva se stinge un vis.

Există clipe neînsemnate  şi momente pe care vrem să le tragem după noi, totuşi…Totuşi suntem responsabili pentru fiecare mişcare, pentru cuvânt, pentru acţiunile noastre. O mică neatenţie ne poate distruge, dar mai ales, îi poate nimici pe cei din jur. Cu ce sunt ei vinovaţi, de ce să sufere în urma faptelor noastre?! Suntem responsabili acasa, în trafic, la locul de muncă, orice interacţiune umană presupune un grad de seriozitate. Or, noi nu locuim izolaţi pe o insulă, trăim printre oameni şi asta implică respect şi grijă reciprocă. Libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea altuia, la fel e şi cu deciziile.

Orice student de la medicină trebuie să conşteintizeze faptul că o informaţie neasimilată acum, poate costa în viitor vieţi. Greşeala lui poate fi fatală. Dacă ai decis să lupţi pentru binele semenilor tăi, fii sigur că eşti capabil s-o faci. Dacă ai obţinut un permis de conducere, fii atent când eşti la volan. Respectă regulile de circulaţie, nu depăşi limita de viteză, nu consuma alcool. Comportamentul tău iresponsabil e un adevărat pericol public. Dacă eşti şoferul unui autocar, nu uita că ai în spate 30-40 de vieţi; mame, fraţi, copii, ce trebuie să se întoarcă acasă. Cine eşti tu ca să-i ucizi? De ce graba, indiferenţa şi neatenţia ta trebuie să le stingă strălucirea?!

Un minut devine o eternitate în mâinile altuia. Un minut se poate transforma în regret etern. Aveţi grijă de clipele voastre, folosiţi-le conştient!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s